Sorrals, cabassets i coladors, eines i taps. Coses de fusta i de colors bonics amb les que la mainada més petita s’entreté, juga i experimenta. El projecte Granets de Sorra posa aquests objectes al carrer, a la plaça, perquè l'activitat de joc es faci a l’espai públic i convidi a afegeixi-s’hi qui hi passa a prop. Està en fase de prova pilot, des de gener.

 

 

Els serveis de petita infància Fem Família del Consorci i el Matern Infantil dels Salesians han posat en marxa aquesta col·laboració que, d’una banda, reivindica el dret dels infants a que el seu entorn sigui un lloc segur per jugar-hi i, per l’altra, afavorir que es coneguin i relacionin les famílies de tots dos serveis i també perquè d'altres famílies del barri o que hi passen coneguin aquest espai de joc on el desenvolupament i la criança en són l’eix central. Hom entén que l’ús del carrer per al joc dels infants i les seves famílies és un factor que fa més segur l’entorn i el dignifica.

 

   

 

Prova pilot amb voluntat de continuïtat

L’activitat, que es va posar en marxa el 24 de gener, es fa el segon i quart divendres de cada mes a la plaça Maria Àngels Rosell, on hi ha el CAP La Mina, entre les deu del matí i les 12 del migdia. I, estan previstos dos divendres més, aquest 13 de març i el 27 de març, que tanca la programació d’aquesta prova pilot. La idea, després, és avaluar-ho per donar-li forma i continuïtat. L’experiència és positiva i les famílies que hi participen valoren l’experiència com molt positiva, especialment, per poder compartir aquestes estones amb altres famílies. També és una bona manera de mostrar la feina que aquests dos serveis dedicats a la petita infància fan al barri de la Mina.

 

 

Granets de Sorra està pensat per a criatures de cero a tres anys i el material que s’ofereix està basat en la pedagogia  Waldorf, Montessori i racons: paneres dels tresors, joc heurístic i desestructurat. Fins ara han fet ús d’aquesta iniciativa vint-i-dues famílies. Del Fem Família, servei gestionat pel Casal dels Infants per compte del Consorci, concretament, entre les tres sessions fetes hi han vingut vint-i-tres persones, entre infants i adults. 

Consorci del barri de la Mina