MILLORA DE LA CONVIVÈNCIA I EL CIVISME

La clau està en reforçar les comunitats d'escala perquè es comprometin i responsabilitzin dels béns comuns i millorin els nivells de resolució de conflictes. L'objectiu és enfortir aquestes organitzacions i aconseguir la seva plena autonomia en la gestió de la comunitat. L'altre eix d'intervenció és l'acompanyament a les famílies afectades pel reallotjament, i en especial les que viuen a l'edifici d'habitatges del carrer Venus.

 

Suport i assessorament a les juntes d'escala, mediació de conflictes comunitaris i intervenció integral en el bloc del carrer Venus

Pla cohesió social està al rerefons de les actuacions d'aquest projecte que duu a terme un procés socioeducatiu i organitzatiu amb els veïns i veïnes de les 126 comunitats d'escala del barri de la Mina. La seva finalitat és capacitar-los perquè siguin corresponsables en l'ús, manteniment i gestió dels espais col.lectius i, en darrer terme, millorar la participació i la convivència. L'equip del projecte fa suport tècnic, legal i organitzatiu, a l'hora que promou les actituds cíviques. Actua com a mediador en la resolució de conflictes particulars o comunitaris, així com en els casos on pot haver-hi interessos divergents entre la comunitat i l'administració pública. En el cas concret dels veïns del carrer Venus, afectats per la remodelació urbanística del Pla de Transformació, els facilita la informació necessària per fer el canvi d'habitatge tenint en compte circumstàncies particulars. Paral.lelament, es fa un estudi de les situacions socials de cada família per poder fer un treball específic segons els casos.

C/ del Mar, 12 entresòl
08930 Sant Adrià de Besòs
Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.
tel.: 93 462 64 69